Έκκληση στους πολίτες και ειδικά στις Χανιώτισσες και στους Χανιώτες ,οι οποίοι διαχρονικά ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης για την επόμενη ημέρα, απεύθυνε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Ευτύχης Δαμιανάκης.

«Η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ ως ο τρίτος πόλος, είναι υπερ των συμφερόντων της χώρας» τόνισε ο κ.Δαμιανάκης, επισημαίνοντας πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν εφαρμόσει ότι πιο προοδευτικό υπάρχει στην χώρα.

Όμως, όπως είπε, το 2009, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια βόμβα η οποία έσκασε στα χέρια του, ενώ ως λάθος της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησης έθεσε το ότι «έκριναν πως μπορούσαν να διαχειριστούν την κρίση μόνοι τους».

Ο κ.Δαμιανάκης, ξεκινώντας την συνέντευξη Τύπου, έκανε μια εκτενή αναφορά στην σημερινή κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικά σε χώρες με παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και ακόμη και η Κύπρος.

«Εν μέσω μιας τρικυμιώδους Ευρωπαικής κατάστασης οι εκλογές της 17/6 γίνονται σε καθεστώς φόβου και ανασφάλειας» είπε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισε πως στις εκλογές της 6/5 ο λαός αποφάσισε τον ενταφιασμό του διπολικού συστήματος, ενώ παράλληλα ζητούν η χώρα να μείνει στο ευρώ και στις 18/6 να υπάρχει κυβέρνηση.

Ο υποψήφιος βουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα αντιφάσεων σε αναφορές και δηλώσεις και του ίδιου του κ.Τσίπρα.

Επίσης άσκησε κριτική και στην ΝΔ επισημαίνοντας πως – πέραν της κρίσιμης περιόδου της κυβέρνησης Καραμανλή – η ΝΔ έχει την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη γιατί οδήγησε την χώρα σε εθνική περιπέτεια με τις εκλογές της 6ης Μαίου.

Μοναδική λύση, για την επόμενη ημέρα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, σύμφωνα με τον κ.Δαμιανάκη, είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ασχέτως με το αν θα συμμετέχει η όχι το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκείνο που επιτάσσει το συμφέρον της χώρας, είναι όλες οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις , ενωμένες, να διαπραγματευθούν με τους δανειστές μας τους όρους.
Ναπολέων Σαραντίδης

[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook