Σε ανακοίνωση της ομάδας Χανίων της \”Δημιουργίας Ξανά\” για τις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής αναφέρονται τα εξής :

\”Για άλλη μια φορά φέτος καλούμαστε να ψηφίσουμε σε Εθνικές εκλογές. Γιατί; Επειδή τα πρώην μεγάλα κόμματα μη γνωρίζοντας πως να συνεργάζονται και να συνομιλούν, αποφάσισαν ότι δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και επίσης οδηγούμενα από την απληστία και την διάθεση εκβιασμού της κοινής γνώμης (το καθένα για τους δικούς του λόγους) θέλησαν να ξαναγίνουν εκλογές.

Δηλαδή, ακόμα και στο έσχατο Εθνικό σημείο που έχουμε φτάσει με το ένα εκατομμύριο ανέργους, με την πλήρη αποβιομηχάνιση της χώρας, με την πλάτη σκυμμένη από το βάρος του χρέους μας, τα κυρίαρχα κόμματα συνεχίζουν να παίζουν τα μικροκομματικά τους παιχνίδια αδιαφορώντας πλήρως για τους πολίτες της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτή την πολιτική έρημο της Ελλάδας, όπου οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και οι πολιτικοί έχουν γίνει οργανωμένες ομάδες πελατών-ψηφοφόρων οι οποίοι πολλές φορές μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο και σχηματίζουν πρόσκαιρους σχηματισμούς ψηφοθηρίας, μία όαση αρχίζει να σχηματίζεται.

Η \”δημιουργία, ξανά!\” είναι ένα νέο κόμμα το οποίο επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο. Δεν αποτελείται από φωστήρες ή εθνοσωτήρες αλλά από ανθρώπους καθημερινούς, του μόχθου και της δημιουργίας. Δημιουργώ σημαίνει εργάζομαι για τον δήμο και εμείς στην δημιουργία ξανά το αισθανόμαστε αυτό. Πιστεύουμε στην ομαδικότητα και δουλεύουμε με στόχο την προσωπική πρόοδο αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας. Γιατί αν η κοινωνία προοδεύει, τότε δημιουργούνται ευκαιρίες για όλους, ενώ, εάν παρακμάζει, τότε παρακμάζουν όλοι.

Δεν φέρνουμε μία κοσμοσωτήρια θεωρία αλλά πιστεύουμε ότι η Ελλάδα ανήκει στον δυτικό κόσμο και πρεσβεύουμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες οι οποίες θα μας φέρουν πιο κοντά στα άλλα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης. Δυστυχώς, ενώ – θεωρητικά – είμαστε στην Ευρώπη, οι δομές και οι πρακτικές του κράτους μας θυμίζουν περισσότερο την οθωμανική αυτοκρατορία (απουσία κτηματολογίου, χαράτσια, κλπ). Εάν δείξουμε ότι μας ενδιαφέρει να συνεννοηθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και κάνουμε κάποιες κινήσεις καλής θέλησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, τότε θα μπορέσουμε και να κάνουμε πολιτική με την έννοια του να έχουμε άποψη και λόγο για την ρότα που θα πρέπει να κρατήσει ο δυτικός κόσμος στην δύσκολη αυτή συγκυρία. Ως επαίτες ή αποδιοπομπαίοι τράγοι θα έχουμε την αντίστοιχη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία.

Στο πνεύμα αυτό ο συνασπισμός Δημιουργία Ξανά ήδη έχει αποστείλει στα άλλα κόμματα την πολιτική πλατφόρμα στην βάση της οποίας (κατά τη γνώμη μας) θα πρέπει να κινηθούμε στις 18 Ιουνίου. Γιατί εμείς δεν συνεργαζόμαστε στην βάση των ποιων και πόσων υπουργείων θα πάρουμε, αλλά στην βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας την οποία θα πρέπει να υπογράψουν τα κόμματα που θα συμμετέχουν στο συνασπισμό εξουσίας.

Μόνο έτσι μετά τις 17 Ιουνίου θα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση ο τόπος. Άρα, είναι σημαντικό οι πολίτες να ψηφίσουν υπεύθυνους ανθρώπους με θετική ψήφο. Να αναρωτηθούν, «θέλω αυτός που ψηφίζω να με εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο; Οι θέσεις του φορέα του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; Είναι αξιοπρεπής και αξιόπιστος ο/η υποψήφιος και το κόμμα του/της;»

Η \”δημιουργία, ξανά\” είναι μια νεανική, νεωτεριστική κίνηση που κινείται με πνεύμα συνεργασίας και αξιοπρέπειας. Καλούμε όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι, απογοητευμένοι ή αηδιασμένοι από τα κόμματα που ψήφιζαν τόσα χρόνια να δώσουν την ευκαιρία στο κόμμα μας να αναδειχτεί και να τους εκπροσωπήσει στη βουλή.

Δεν είμαστε αγιοβασίληδες να τάζουμε λαγούς και πετραχήλια αλλά είμαστε μια μεταρρυθμιστική δύναμη χωρίς εξαρτήσεις, με όρεξη για δουλειά, και όραμα την επαναφορά της αξιοπρέπειας του Έλληνα και της ανάδειξης και απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Ψάξτε μας στο www.dimiourgiaxana.gr\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook