Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον Π. Λαφαζάνη και τον Β. Κικίλια μέσω του realfm 97.8 για το «plan b» του Αλ. Τσίπρα.

«Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο δεν ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση ή ακόμη και στήριξη κυβέρνησης που θα έχει ως βασικό κορμό τη ΝΔ, εκτίμησε πάντως ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα την οποία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φτάσει στο σημείο του εκβιασμού.

«Τους πολίτες τους ρωτήσατε; Μας κράτησαν 1,5 δις ευρώ από τη δανειακή σύμβαση και έγινε μπάχαλο στον τομέα της υγείας. Ρωτήστε τον κόσμο αν αντέχει την καθυστέρηση των πληρωμών» αντέτεινε ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να υπάρξει εθνική ομοψυχία και συνεννόηση.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που «λιμνάζουν» στην Ε.Ε. για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά παράλληλα με την εξόφληση του εσωτερικού χρέους ύψους 4,5 δις ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook