Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, δήλωσε πως σε περίπτωση που η Κύπρος προσφύγει στον Μηχανισμό, θα είναι μόνο για την εξυγίανση των τραπεζών.

Πάντως παραδέχτηκε πως οι χειρισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα και πως σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα τόνισε πως βασική επιδίωξη θα είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων και θα αφορούν αποκλειστικά την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Με αφορμή την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά, ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες, έτσι ώστε οι εξελίξεις στην Ελλάδα να επηρεάσουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό τις τράπεζες και την οικονομία της Κύπρου.

Σε ερώτηση ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο μεταξύ του Μηχανισμού Στήριξης και ενός διακρατικού δανείου, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι οι αποφάσεις θα καθοριστούν ανάλογα με τους όρους της καθεμίας από τις επιλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook