Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των νοικοκυριών και τη στήριξη τους, παρουσίασε σήμερα ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον κ. Νίκο Τζανάκη, πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης.

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος στον κ. Τζανάκη για τις ρυθμίσεις των δανείων, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για τη μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών να τονίζει, μετά το τέλος της συνάντησης πως, αν τεθούν σε εφαρμογή, θα δώσουν σίγουρα μια μεγάλη ανακούφιση στους δανειολήπτες και τα νοικοκυριά γενικότερα.

Ο υποψήφιος Βουλευτής στη διάρκεια της συνάντησης έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την άμεση επέκταση των ρυθμίσεων που ισχύουν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε επαγγελματίες με οφειλές μέχρι 25.000 ευρώ, επισημαίνοντας πως αλλάζουν οι κανόνες του «Τειρεσία» που προσαρμόζονται στα δεδομένα της κρίσης στην αγορά.

Πιο αναλυτικά τόνισε:

Για τις ρυθμίσεις των δανείων ότι:
-Με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ ρυθμίστηκαν τα στεγαστικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους και θα γίνει κάτι ανάλογο και με τις ιδιωτικές τράπεζες.
-Παράλληλα η μηνιαία δόση δεν ξεπερνά τα 3/10 του μηνιαίου μισθού των υπαλλήλων ή τα 4/10 του συνολικού οικογενειακού επιδόματος, ενώ διακανονίζονται τα επιτόκια με όσο γίνεται πιο φιλικό τρόπο για τους οφειλέτες.

Για την ακρίβεια και τις τιμές είπε:
-Στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των ληστρικών τιμών των προϊόντων πολυεθνικών που πωλούν στην Ελλάδα ακριβότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα ίδια τυποποιημένα προϊόντα.
-Ενεργοποιείται το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών και Αγοράς στο οποίο θα λογοδοτούν ανά τρίμηνο όλες οι ρυθμιστικές Αρχές της αγοράς.
-Νομοθετική καθιέρωση αποζημίωσης καταναλωτών και μικρών προμηθευτών για παραβιάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού.
-Χρησιμοποιείται ως δείκτης αναφοράς, όχι γενικά ο δείκτης τιμών καταναλωτή, αλλά ο «πληθωρισμός του φτωχού»
-Τοπικά Σύμφωνα Μικροπαραγωγών και Λιανεμπόρων, έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση οι περιφερειακοί παραγωγοί στις μεγάλες αλυσίδες διάθεσης.
-Ηλεκτρονική πλατφόρμα, νομοθετημένη, με απόλυτη διαφάνεια, για την απευθείας πώληση από τους παραγωγούς, σε λιανεμπόρους και καταναλωτές

Για τη μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων έκανε λόγο για:
-Σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης, ύψους 1% ως 4% επί του συνόλου του δηλωθέντος εισοδήματος.
-Μείωση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων.
-Αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων με ενιαίο προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας
-Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, εστίαση, αγροτικό, εφόδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook