Ανακοίνωση καταγγελίας για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι συνταξιούχοι στον τομέα των υπηρεσιών υγείας και του φαρμάκου εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. Η ένωση καλεί τα μέλη της να καταδικάσουν όσους έφτασαν τους συνταξιούχους στο σημερινό τραγικό σημείο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

Όλο και πιο έντονα εκδηλώνονται για τους συνταξιούχους οι επιπτώσεις των περικοπών και της παράδοσης του Φαρμάκου και των υπηρεσιών υγείας στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Με τον πιο άγριο – απάνθρωπο τρόπο ένιωσαν τις επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών, ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς και οι χρονίως πάσχοντες. Όμως εκτός από τους χρονίως πάσχοντες υπάρχουν και οι υπόλοιποι ασθενείς που από τις 23/5/2012 υποχρεώνονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους εξ ολοκλήρου.

Στην πράξη δηλαδή υποχρεώνουν τα λαϊκά στρώματα, για ζήτημα που αφορά την υγεία τους και μάλιστα σε συνθήκες άγριας περικοπής των μισθών, συντάξεων κλπ., αύξησης των ανέργων, να πληρώνουν και την υποχρέωση που έχει το κράτος στη δαπάνη των φαρμάκων. Οι ασφαλισμένοι δε χρωστάνε τίποτα, αφού έχουν πληρώσει ήδη τις ασφαλιστικές εισφορές, πληρώνουν και συμμετοχή για την αγορά των φαρμάκων.
Το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Να κάνει η ίδια η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτως ώστε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής τροφοδοσία σε όλα τα φάρμακα.

Η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου καλεί τα μέλη της να καταδικάσουν και να τιμωρήσουν όλους αυτούς που οδηγούν σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους και να παλέψουν μαζί με το σωματείο να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να διεκδικήσουμε:

· Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Η βασική αυτή σύνταξη να ισχύει για όλα τα Ταμεία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
· Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών, στην κατεύθυνση κατάργησής τους, με αντίστοιχη αναπλήρωσή τους από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν από το 1990. Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των κλεμμένων από το 1950 που ανέρχονται σε πάνω από 50 δισ. από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Επιστροφή όλων των κλεμμένων από το τζογάρισμα των αποθεματικών τους στο Χρηματιστήριο. Κάλυψη στο ακέραιο από το κράτος και το κεφάλαιο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων, που είναι περίπου 14 δισ. ευρώ.
· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook