Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ με θέμα «Ευρώ ή Δραχμή», ο πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, εξέφρασε την ελπίδα του πως ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει την Κυριακή με ωριμότητα και θα δώσει μια σαφή εντολή στις πολιτικές δυνάμεις.

«Από το αποτέλεσμα της κάλπης και από τον τρόπο που θα το διαχειριστούν οι πολιτικές δυνάμεις, θα κριθεί η πορεία της χώρας μας στα επόμενα χρόνια. Οι επιλογές δεν είναι πολλές, ούτε εύκολες. Για την ακρίβεια, είναι μόνο δύο. Είτε να επιχειρήσουμε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, θέτοντας όμως ως απαράβατη προτεραιότητα την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Είτε να καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο, ρισκάροντας τη διακοπή της χρηματοδότησης από τους εταίρους μας και την αναπόφευκτη έξοδο από το κοινό νόμισμα», ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Παράλληλα υποστήριξε πως η Ευρώπη είναι έτοιμη για ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από το ευρώ, ενώ επιτέθηκε στα κόμματα που επιθυμούν καταγγελία του μνημονίου.

«Ακόμα κι αν η Ελλάδα επιλέξει την προσεχή Κυριακή να παραμείνει στο ευρώ, ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την εθνική καταστροφή που θα σημάνει η έξοδος από το κοινό νόμισμα και η απομόνωση από την υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε.

Στη συνέχεια τόνισε πως «ούτε η επιλογή της επαναδιαπραγμάτευσης θα μας λύσει διαμιάς όλα τα προβλήματα.  Αυτό που θα κερδίσουμε θα είναι μια ακόμη παράταση χρόνου, για να διορθώσουμε τις τεράστιες αδυναμίες του κράτους και της οικονομίας μας. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα. Θα χρειαστεί σοβαρή διαπραγμάτευση, με ρεαλιστικές ισοδύναμες εναλλακτικές προτάσεις».

Τέλος είπε πως η απόφαση ανήκει στους πολίτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook