Σοκ προκάλεσε η εικόνα της Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του Ιταλού δικτατόρα, ενώ βρίσκεται στο Ιταλικό Κοινοβούλιο να υπογράφει φωτογραφίες του παππού της και να τις δίνει σε βουλευτή.

Ο φωτογραφικός φακός που συνέλαβε την Μουσολίνι, την δείχνει ξεκάθαρα να υπογράφει ασπρόμαυρες φωτογραφίες του παππού της αλλά και να γράφει αφιέρωση στην βουλευτίνα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Καρολίαν Λουσάνα.

«Οι φωτογραφίες για τις οποίες έκαναν λόγο οι εφημερίδες είναι για ένα αγόρι, του οποίου το όνομα δε θα ξέφυγε από τον φακό, που νοσταλγεί και μου ζήτησε να του τις υπογράψει η Αλεσάντρα, καθώς είναι μεγάλος θαυμαστής του παππού της και της ίδιας. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι θα έκαναν καλύτερα να μεταδίδουν τις ειδήσεις που αφορούν σε θέματα της βουλής και που πραγματικά ενδιαφέρουν τον κόσμο παρά να προσπαθούν να προκαλέσουν κουτσομπολιά άχρηστα και ανύπαρκτα», δήλωσε η Λουσάνα.

Οσο για την εγγονή του Μουσολίνι είπε για το περιστατικό «δεν μου ανήκουν οι φωτογραφίες. Έκανα μόνο μια χάρη σε έναν φαν του Ντούτσε. Που είναι το κακό; Αν ξέρατε πόσες φορές μου ζητά ο κόσμος να υπογράψω φωτογραφίες του παππού μου…».