Δεκατέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 89 τραυματίστηκαν μέσα σε δύο ημέρες σε συγκρούσεις μεταξύ φυλών στη δυτική Λιβύη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νάσερ αλ Μανάα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη.

«Είχαμε 14 νεκρούς και 89 τραυματίες στα επεισόδια αυτά», στους ορεινούς όγκους της Νεφούσα, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, τόνισε ο αλ Μανάα, προσθέτοντας πως «μονάδες του εθνικού στρατού» εστάλησαν στην περιοχή για να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων φυλών. Ο Μανάα δεν θέλησε να δώσει άλλες πληροφορίες για τις φυλές που ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις, αρκούμενος να καλέσει «όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Απολογισμός που είχε δοθεί στην δημοσιότητα χθες έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες. Οι βιαιότητες από το βράδυ της Δευτέρας εκτυλίσσονται γύρω από τις κοινότητες Σεγκίγκα και Μέζντα, με πρωταγωνιστές ενόπλους από τις φυλές Μασασία και Γκόνταρ από την πόλη Ζέντεν, όπως ανακοίνωσαν άλλες πηγές, οι οποίες τοποθετούν ως αιτία έκρηξης των συγκρούσεων τον θάνατο ενός κατοίκου της Ζέντεν σε φυλάκιο που ελεγχόταν από μέλη των Μασασία.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο φυλές είχαν επιδεινωθεί από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι τον Φεβρουάριο του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook