Με αφορμή τις συνεντεύξεις Σαμαρά και Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Εύαγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε το μέλλον της Ελλάδας ως εξαιρετικά επικίνδυνο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Κορυδαλλό.

Συφκεκριμένα χαρακτήρισε ως άπιαστο όνειρο την πρωθυπουργία Σαμαρά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θέλησε να δοκιμάσει να εφαρμόσει τις προτάσεις του. Επίσης επιτέθηκε και στην ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως δεν άρπαξε την ευκαιρία για να συμβάλει στον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό προερχόμενο από τις τάξεις της.

Επανάφερε την πρότασή του για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο που μπορεί να αφήσει έξω κανένα κόμμα από την ευθύνη για το μέλλον της χώρας.

Παράλληλα έκανε λόγο για σκηνικό «τεχνητής πόλωσης», το οποίο πρέπει να σπάσει «γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα και αν αυτό το κλίμα δεν σπάσει, η χώρα δεν θα έχει βιώσιμη κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου».

«Για να σωθεί το μέλλον της νέας γενιάς και να έχει η χώρα ελπίδα, πρέπει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων. Οκόσμος ζήτησε τρία πράγματα. Η χώρα πρέπει να συνεχίσει σταθερά την πορεία της εντός του ευρώ. Να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι της δανειακής σύμβασης χωρίς να θιγούν τα κεκτημένα και να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων, γιατί κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος τόνισε ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινούν οι διεργασίες για την αναγέννηση της παράταξης και απηύθυνε κάλεσμα «στους δικούς μας ανθρώπους να γυρίσουν πίσω στο ΠΑΣΟΚ» όχι όμως «στους καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε λάθη. Αυτά τα βαρίδια ας μείνουν στη νέα τους στέγη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook