Παρά τις σχετικές ερωτήσεις αλλά και τα σχόλια των δημοσιογράφων στην Πάτρα για τη διαιτησία ο προπονητής του Πλατανιά Γιάννης Χατζηνικολάου αρνήθηκε να μιλήσει για διαιτησία, τονίζοντας ότι η νίκη της ομάδας του ήρθε δίκαια και μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός της χανιώτικης ομάδας:

«Πήραμε μια νίκη απέναντι σε μια δύσκολη έδρα και μια δυνατή ομάδα. Θα μας δώσει ψυχολογικό ντοπάρισμα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που αντέδρασαν πάρα πολύ καλά στο γρήγορο γκολ. Κλείσαμε τους χώρους και με αντεπιθέσεις είπαμε αν καταφέρναμε να πετύχουμε ένα γκολ και να το κρατήσουμε. Όπως είχαμε σχεδιάσει το πλάνο μας, μας βγήκε, σίγουρα η συνέχεια θα είναι ακόμα δυσκολότερη με παιχνίδι πάλι εκτός.

Να σχολιάσω την διαιτησία; Όχι δεν με ενδιαφέρει.

Ήταν πολύ δύσκολο το διπλό. Το λέτε εσείς ότι κερδίσαμε μέσω διαιτησίας. Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε τη νίκη προσπάθησαν τα παιδιά και τα καταφέραμε».

Παπακώστας: "Το τι έκανε η διαιτησία είναι άλλο έργο"

Για αστάθμητο παράγοντα που δεν υπολόγισε η ομάδα και την... πάτησε έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιάννης Παπακώστας:

«Είναι άδικο να κρίνω τους ποδοσφαιριστές μου γιατί είχαν προετοιμαστεί για κάτι άλλο. Βλέπετε,  δεν είχαμε υπολογίσει αυτόν τον αστάθμητο παράγοντα που παρουσιάστηκε ξαφνικά και έπεσε στην Πάτρα με αλεξίπτωτο.

Σίγουρα κάναμε λάθη όμως δεν μπορώ να μιλήσω για το γεγονός αυτό που έζησα στα αποδυτήρια, με στεναχώρησε ακόμα περισσότερο καθώς γίνεται εδώ και καιρό μια προσπάθεια ώστε να ανεβάσουμε την ομάδα.

Κάναμε και εμείς προσωπικά λάθη. Το σύνθημα είναι πως χάθηκε μόνο ένα παιχνίδι στα επόμενα πέντε θα παλέψουμε για τη νίκη. Ήταν μια ήττα και στη συνέχεια θα δικαιωθεί η προσπάθεια όλων μας και το λέω τώρα. Συγχαρητήρια στον Πλατανιά να μην τους αδικούμε.

Η επόμενη μέρα σας είπα είναι 6 ματς, χάθηκε το ένα, δεν χάθηκε η ουσία καθώς ισχύει ότι έχουμε θέσει από την αρχή.

Η δουλειά μας να μην την «πατήσουμε» όπως την πατήσαμε... σήμερα (σ.σ. 13/6) δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε καθόλου. Το τι έκανε η διαιτησία είναι ένα άλλο έργο. Μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια δικαιωθούμε.

Με στεναχωρεί γιατί στα αποδυτήρια έζησα αυτή την στεναχώρια και το κλάμα και θέλω να το εκφράσουμε σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο σαν δύναμη και αντιδράσουμε γρήγορα.

Το ότι κέρδισε ο Πλατανιάς πάλι στην Πάτρα μέσω διαμαρτυριών το θεωρώ τυχαίο γεγονός, πιστεύω στο επόμενο θα κερδίσει ο καλύτερος».Λευτέρης Αντωνακάκης