Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ) εφαρμόζουν για πρώτη χρονιά φέτος ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση του Φεστιβάλ στην ελληνική επικράτεια. Ταινίες, παρουσιάσεις σκηνοθετών, τελετές, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά προγράμματα και ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα εξαπλωθούν σε 4 διαφορετικές πόλεις της χώρας (Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Πάτρα, Λευκωσία) μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία του Φεστιβάλ και του Εργαστηρίου, αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ή Κινηματογράφου θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε άλλα γεωγραφικά σημεία χάρη στις νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα συμβάλει ενεργά στην ευρεία προβολή και διάδοση του ντοκιμαντέρ ως κινηματογραφικό είδος, την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των θεατών για τις ταινίες τεκμηρίωσης και τις θεματικές τους, φέρνοντας στο επίκεντρο το πραγματικό ενδιαφέρον του είδους του ντοκιμαντέρ : τον άνθρωπο.

Το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Ρεθύμνου) με τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία του έχει αναλάβει την κάλυψη αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος στην πόλη μας με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέρος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μεταξύ 14-18.03.2011 την ίδια στιγμή με το κοινό της Θεσσαλονίκης. Επίσης σε ταυτόχρονη μετάδοση θα γίνουν οι παρουσιάσεις των σκηνοθετών με δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτήσεων από το κοινό του Ρεθύμνου στους δημιουργούς.

Το γεγονός λαμβάνει χώρα:
- Κάθε μέρα μεταξύ 14-18.03.11 στις 20.00'
- Στο αμφιθέατρο του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, Περιβόλια, Ε. Δασκαλάκη 1.

Πρόγραμμα:
Δευτέρα 14/3
One lucky elephant

Τρίτη 15/3
Sweet canary

Τετάρτη 16/3 (2 ταινίες)
26.2 the road to here
Only the words continue

Πέμπτη 17/3
The Tillman story

Παρασκευή 18/3 (2 ταινίες)
Greek crisis explained
Raw material

Λόγω περιορισμένου χώρου το ευρύ κοινό καλείται να προμηθευτεί τις (δωρεάν) προκλήσεις από τις 09.03.2011 στα παρακάτω σημεία διανομής:
- Γραφείου Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου, Αρκαδίου 50 (ισόγειο), καθημερινά (εκτός Σαββάτου) 09.00-13.00,
- Infopoint Δήμου Ρεθύμνου, Τέσσερις Μάρτυρες, καθημερινά 17.00-20.00 και Σάββατο 10.00-14.00.