Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη, σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου, το Europe direct της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων.

Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών \”ΑιματοΚρήτης\” και τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνης θα διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση στο κτίριο του σχολείου, την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 8 το πρωί.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με στόχο να μεταφερθεί στα παιδιά το μήνυμα «Κάθε Αιμοδότης είναι ένας Ήρωας».

Την ημέρα του εορτασμού, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σχολείο (10ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνης, Νικομηδείας 9Α, Τσεσμές, Ρέθυμνο) και σε συνεργασία με την ομάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, οι μικροί μαθητές θα έχουν ετοιμάσει διάφορες εκπλήξεις για τους αιμοδότες.

Την ίδια ημέρα στο Ηράκλειο, στη μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από 4:30 έως τις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί επίσης εθελοντική αιμοδοσία με εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook