Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος. Την Τετάρτη, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε εντολή για ισχυρή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με στόχο την αλλαγή του μνημονίου και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε από την αρχή της συνέντευξης επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η εξαγγελία του για μονομερή καταγγελία του μνημονίου οδηγεί σε ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα» με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και την στήριξη της αγοράς εργασίας, υπογράμμισε ο Αντ.Σαμαράς, αξιοποιώντας το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη -αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ισπανία, την εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία αλλά το ιρλανδικό δημοψήφισμα.

Θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με παραμονή στην Ευρωζώνη. «Εμείς λέμε θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, και θέλουμε ευρώ, με υπευθυνότητα», είπε, λέγοντας με νόημα πως άλλοι «παίζουν πόκερ». «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση, την έχουν δεχτεί, είναι σημαντικό, έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης» είπε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook