Δημοσιεύτηκε  η «υπόσχεση» που έδωσε στη συνέντευξη τύπου της περασμένης εβδομάδας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέων Μαραβέγιας, για παράταση ως το τέλος του χρόνου στις διαδικασίες μετατροπής των συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφει ο ίδιος με θέμα: «Παράταση προθεσμιών του άρθρου 19 του Ν. 4015/2011», στο μόνο Άρθρο της αποφασίζεται ότι «Παρατείνουμε τις προθεσμίες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 19 του νόμου 4015/2011, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, από τη λήξη τους, ήτοι μέχρι 31-12-2012».

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε δυνατό για αντικειμενικούς λόγους να γίνουν οι μετατροπές που προβλεπόταν από τον τελευταίο νόμο στις Ενώσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, δίνεται παράταση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετατροπής τους».

Ερωτηθείς για το πώς προχωράνε οι μετατροπές μέχρι σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ σχολίασε ότι περί τους 3.500 συνεταιρισμούς δεν έχουν κάνει αίτηση για να εγγραφούν στο μητρώο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook