Αποτελεί πλέον εθνική ανάγκη τα κόμματα να επιδείξουν σώφρονα στάση και να στηρίξουν τη σταθερότητα και όχι το καθεστώς της αποσταθεροποίησης που τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Μακριά από υπερβολικά και ανεξήγητα πολλές φορές, οικονομικά μέτρα, όπως ήταν το χαράτσι στα ακίνητα, οι πολίτες επιδιώκουν στην πορεία της ζωής τους να δημιουργήσουν τη δική τους, μικρή ή μεγάλη περιουσία, να παράξουν το προσωπικό τους έργο και να διάγουν τη ζωή τους με ασφάλεια και σταθερότητα.

Συνακόλουθα, η πολιτική συγκυρία επιτάσσει οι πολίτες να επαναπροσδιορίσουν την πολιτική τους συμπεριφορά, να μην παρασύρονται από ανεφάρμοστα ιδεολογήματα και να εναρμονιστούν με την πραγματική τους πολιτική ταυτότητα. Μόνο με την αμέριστη στήριξη των κομμάτων που τους συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και σεβασμό στις πεποιθήσεις τους, ο ελληνικός λαός θα νιώσει δικαιωμένος και η χώρα θα μπορέσει εκ νέου να βρει τον προσανατολισμό της στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η παραγωγή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη και πιστεύει ότι εκτός της φιλοσοφίας, διαθέτει και το μηχανισμό για την επίτευξή της. Σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν και να ευημερήσουν πιο εύκολα οι περισσότεροι του 1.000.000 αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, μικροεπιχειρηματιών συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Έφτασε η ώρα η Νέα Δημοκρατία, να ανακτήσει το «χαμένο έδαφος» με τα θετικά σημεία της πολιτικής της και να εστιάσει στην αποφασιστική της αποστασιοποίηση από μέτρα που έπληξαν τον ελληνικό λαό, ως το απαύγασμα της πολιτικής της φιλοσοφίας, θέτοντας τα θεμέλια για την νίκη στις προσεχείς εκλογές.

Γεώργιος Ματαλλιωτάκης
Δρ.Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης
Διδάσκων Πολυτεχνείου Κρήτης
Υπ. Βουλευτής Ν. Ηρακλείου