Μια παράλληλη συζήτηση έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, που αφορά στην επόμενη ημέρα της παράταξης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά για αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο ίδιος θα οδηγήσει το κόμμα, ενώ την ίδια ώρα βάζει στο στόχαστρο στελέχη που ασκούν κριτική, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων πως τον θλίβει το γεγονός ότι με τις δηλώσεις τους δίνουν αφορμές για εσωστρέφεια λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και τόνισε: «Το θεωρώ εξαιρετικά δυσάρεστο και θα το λάβω πολύ σοβαρά υπόψη μου».

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε: «Ο καθένας αξιολογεί συμπεριφορές στελεχών μία εβδομάδα ή πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν δίνουμε μια μάχη αυτού του είδους, τι πρέπει να κάνει ο καθένας, πού είναι διατεταγμένος. Ολοι ξέρουμε τι διαδρομή έχει ακολουθήσει ο καθένας μας, ποια ευθύνη είχε και για ποια πράγματα» σχολίασε όταν ρωτήθηκε για το άρθρο Ραγκούση και τις δηλώσεις Πάγκαλου.

Πρόσθεσε, δε, με νόημα πως τον θλίβει το γεγονός ότι γίνεται αυτή η ερώτηση σε προεκλογική περίοδο, για να επισημάνει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής: «Το θεωρώ εξαιρετικά δυσάρεστο και θα το λάβω πολύ σοβαρά υπόψη μου. Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και την εντιμότητα των πολιτικών συμπεριφορών. Θα σταματήσει η περίοδος παραπολιτικής μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρομοίασε τον Γ.Ραγκούση με τον γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τον πρώην υπουργό για «απηύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα».

Όσον αφορά στο δικό του ρόλο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθαρίζει ότι μετά τις εκλογές -ανεξαρτήτου αποτελέσματος- θα αναλάβει την αναγέννηση της παράταξης. Στο ΣΚΑΙ άφησε αιχμές για καθυστέρηση στις διαδικασίες για τη διαδοχή, αλλά δήλωσε αποφασισμένος για το πως θα προχωρήσει από τη Δευτέρα.

«Θα είμαστε το κόμμα που θέλει ο κόσμος. Εγώ προσωπικά θα ήμουνα ευτυχής εάν είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου νωρίτερα, αν είχα στοιχειώδες περιθώριο να έχω πάρει τις πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταβατικό τώρα, γιατί είναι ένας προεκλογικός μηχανισμός που πρέπει να προχωρήσει στο στόχο του. […]

»Αυτό που θα αλλάξει είναι το ΠΑΣΟΚ ως ιδεολογικό στίγμα, ως ταυτότητα μέσα στο πολιτικό φάσμα να εκφραστεί με έναν πιο επίκαιρο, με έναν πιο δελεαστικό και γοητευτικό τρόπο, να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις, να ανοίξει την αγκαλιά του, να ανασυγκροτηθεί και να ανασυσταθεί οργανωτικά.

»Αυτό το θέλει όλος ο κόσμος, αυτή είναι η εντολή με την οποία εξελέγην στις 18 Μαρτίου. Οι 240.000 άνθρωποι που μέσα σ\’ ένα άνυδρο τοπίο, με το ΠΑΣΟΚ υπό \”πολιτική απαγόρευση\” την περίοδο εκείνη, ήρθαν και με ψήφισαν ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι μια θαρραλέα κοινωνική δύναμη που θέλει από μένα να προχωρήσω στην ανασύσταση της παράταξης. Και θα το κάνω αμέσως».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook