Το μήνυμα ότι εφόσον ο λαός ψηφίσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι στην Ευρώπη θα γνωρίζουν ότι το μνηνόνιο θα είναι νεκρό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση και παράλληλα επισήμανε ότι εάν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η Ευρωζώνη. Απαντώντας -ουσιαστικά στον Ευ.Βενιζέλο- ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι αν είναι στην αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπογράψει τα αιτήματα των εταίρων. Επιτέθηκε, δε, στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον για δημιουργία κλίματος πανικού.

Ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η ψήφος του λαού στις 6 Μαΐου ανάγκασε όλους τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό να μιλούν για διαπραγμάτευση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση. Υπογράμμισε, πάντως ότι θα εξηγήσει πως στόχος της χώρας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

Επανέλαβε τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας και υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση και μετά, όπως είπε, θα κάτσουμε να συζητήσουμε.

«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως αν μας πουν σε όλα «όχι» σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης.

Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, σημείωσε και τόνισε ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς εάν θα βάλει την υπογραφή του στα αιτήματα των εταίρων, στην περίπτωση που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;»

Ανέφερε, δε, ότι κάποιοι άλλαξαν θέση και υπέγραψαν το μνημόνιο «κάνοντας κωλοτούμπες» επειδή «τους είχαν πιασμένους στις λίστες της Siemens» και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να σας προκαλεί έκπληξη… όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήταν στη λίστα της Siemens, δήλωσε για να σημειώσει με νόημα πως πρώτη απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens.

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση Αριστεράς τελειώνει η διαφθορά και θα ξανανοίξει η υπόθεση της Siemens.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εχουν αφήσει τη χώρα νεκρή ζώνη με άδεια ταμεία και μας ρωτούν πως θα συνεχίσουμε την πορεία προς την καταστροφή» και πρόσθεσε πως στη δραχμή οδηγεί το μνημόνιο.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας μέσω twitter και facebook, επισήμανε: «Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Δεν θα μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ και να πάρουμε τα διαβατήρια από τους λαθρομετανάστες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook