Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τον εθελοντισμό, άνοιξε ο Δήμος Γόρτυνας την αυλαία των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα με την διεξαγωγή παραστάσεων Θεάτρου Σκιών, ξεκίνησε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις ο Δήμος Γόρτυνας, προσφέροντας στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους, συγκεντρώνοντας παράλληλα τρόφιμα για τους πολίτες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Το έργο που παρουσιάζεται στους δημότες από την ομάδα εκπαιδευτικών «Ονειροπλώ», είναι του Μιχάλη Χατζάκη και έχει τίτλο "Ο ποντικός και η θυγατέρα του".
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί το γεγονός πως έχει αποφασιστεί η είσοδος του κοινού να είναι χωρίς οικονομικό αντίτιμο.

Απλά ο Δήμος Γόρτυνας και οι άνθρωποι της ομάδας «Ονειροπλώ», καλούν όσους θεατές επιθυμούν, να παραδώσουν στους υπεύθυνους των παραστάσεων τρόφιμα μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, γάλα) τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η έναρξη του κύκλου παραστάσεων, έγινε από το Τσιφούτ Καστέλι, όπου το θερμό και αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού, αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για τους συντελεστές του έργου.

Τον Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μανουράς, τονίζοντας την σημασία που έχουν για τους κατοίκους της ενδοχώρας, τέτοιους είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις, που εκτός από το κομμάτι της ψυχαγωγίας, παράλληλα διατηρούν αναλίωτη την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθότι το θέατρο σκιών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας του λαού μας.

Συνάμα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας επισήμανε την αξία του εθελοντισμού, κυρίως αυτές τις δύσκολες εποχές για την χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια και τους χορηγούς (Πολιτιστικός Σύλλογος Σοκαρά, Ενορία Αγ. Γεωργίου Σοκαρά, Σύλλογος Φίλων του Περιβάλλοντος Φαραγγιανών) που συνέδραμαν για την διεξαγωγή των παραστάσεων αλλά και στην συγκέντρωση των τροφίμων.

Βάση του προγράμματος που έχει εκδοθεί, θα ακολουθήσουν οι εξής παραστάσεις, με κοινή ώρα έναρξης τις 9μ.μ. :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σοκαράς: Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 (Πλατεία Σοκαρά)

Αγίοι Δέκα: Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 (Αυλή Δημοτικού Σχολείου)

Ασήμι: Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 (Πλατεία Ασημίου)

Γέργερη: Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 (Αυλή Δημοτικού Σχολείου)

Αγία Βαρβάρα: Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 (Αυλή Δημοτικού Σχολείο)