Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μία ώρα μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να στηριχθεί γιατί «είναι ο θεματοφύλακας της ασφάλειας του πολίτη, μάλιστα σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης όπου η εγκληματικότητα καλπάζει».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης υπάρχουν ζητήματα εξασφάλισης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γενικότερης αναδόμησης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτά πρέπει να γίνουν «βεβαίως με αναζήτηση που πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη ενέργεια» παρατήρησε.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι απαιτείται «να υπάρξει ο πυρήνας της Αστυνομίας που είναι το αστυνομικό τμήμα», ενώ δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα, τα οποία αφορούν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Προβλήματα θεσμικά, προβλήματα οικονομικά», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε: «Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να συνεχίσει. Η προστασία της ζωής και της ασφάλειας του πολίτη είναι και ατομικό αγαθό αλλά και συλλογικό και πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλιστεί».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook