Με χαμόγελα υποδέχτηκαν στο Δήμο Γόρτυνας την είδηση για την επιτυχή δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας, προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι όχι μόνο κατατέθηκαν αρκετές προσφορές για το έργο αλλά προέκυψε και ανάδοχος, επανάφερε την ηρεμία στην δημοτική αρχή, καθώς η εκ νέου άγονη δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού, μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε σκορπίσει έντονο προβληματισμό. Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου, διατηρώντας ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάποιες επιφυλάξεις εξαιτίας της μεγάλης έκπτωσης που έδωσε ο ανάδοχος του έργου, η οποία φτάνει το 48%!!!

«Μετά την απογοήτευση που νιώσαμε για μια ακόμη φορά εξαιτίας της άγονης δημοπράτησης του βιολογικού καθαρισμού Αγίας Βαρβάρας, όπου και πάλι οι εργολάβοι απέφυγαν, άγνωστο γιατί, να καταθέσουν προσφορές, ήρθε η θετική εξέλιξη με το αποχετευτικό δίκτυο, κάτι που σημαίνει πως τουλάχιστον το ένα έργο θα ξεκινήσει σύντομα να υλοποιείται. Εύχομαι να έχουμε άμεσα αίσιο τέλος και με τον βιολογικό και να δημοπρατηθεί επιτέλους, ώστε ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής για το Δήμο Γόρτυνας, να αρχίσει να δρομολογείται στο σύνολό του. Αλήθεια είναι πως η μεγάλη έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος, μας προβληματίζει κάπως και τολμώ να πω, πως διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την ποιοτική και έγκαιρη κατασκευή του έργου. Ωστόσο επειδή θέλω εγώ και οι συνεργάτες μου, να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο, πιστεύουμε πως το έργο θα ξεκινήσει σύντομα, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα παραδοθεί άρτιο, προς χρήση, εντός των οροθετημένων χρονοδιαγραμμάτων. Το γεγονός πως χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ συνηγορεί εξάλλου προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σχοιναράκης.

Να αναφερθεί ότι η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων.

Πλέον οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας περιμένουν από τον ΟΑΝΑΚ να προχωρήσει στην επανάληψη της δημοπράτησης του έργου «Κεντρικός αποχετευτικός αγωγός- Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων», με προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ, ελπίζοντας αυτή τη φορά να κατατεθούν προσφορές και να προκύψει ανάδοχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook