Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα επιχειρήσει την Πέμπτη να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την οικονομική του πολιτική, ζητώντας, παράλληλα, περισσότερο χρόνο από τους ψηφοφόρους για την επίτευξη της ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, θα ισχυριστεί ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ θα επαναφέρει πολιτικές που θα βυθίσουν τις ΗΠΑ στην κρίση.

Ο Μπ.Ομπάμα θα μιλήσει στο Οχάιο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους να ξεχάσουν μια σειρά από αναποδιές, όπως μια όχι και τόσο κολακευτική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και δηλώσεις του, στις οποίες έμοιαζε να υποβαθμίζει τα προβλήματα της οικονομίας, λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας «τα πάει μια χαρά».

Αργότερα, βέβαια, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν εννοούσε πως η συνολική κατάσταση της οικονομίας είναι καλή.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος θα στρέψει τα πυρά του κατά του Μιτ Ρόμνεϊ και των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ και οι σύμμαχοί του στο Κογκρέσο πιστεύουν ότι εάν πάρεις πίσω τους κανονισμούς και μειώσεις τους φόρους κατά εκατομμύρια δολάρια, τότε η αγορά θα λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα» ανέφερε αξιωματούχος της προεκλογικής καμπάνιας του Μπ.Ομπάμα.

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι η οικονομία αναπτύσσεται ότι από πάνω προς τα κάτω, αλλά από τη μέση τάξη προς τα πάνω και έχει ένα οικονομικό σχέδιο για να το κάνει αυτό πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο Μιτ Ρόμνεϊ προέβλεψε ότι η ομιλία του Ομπάμα θα έχει ρητορική, αλλά όχι ουσία.

«Η δική μου οπτική είναι ότι θα μιλήσει με ευγλωττία, αλλά θα πει κούφια λόγια» είπε ο Ρόμνεϊ, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι πάσχει από έλλειψη ιδεών και τεχνογνωσίας των επιχειρήσεων, επομένως δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση όσον αφορά την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.