Με νέα παρέμβασή του, τρεις ημέρες πριν την κάλπη το IIF, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στην Ελλάδα, επισημαίνει πάντως, ότι θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των όρων της δανειακής σύμβασης για την χώρα μας, ενώ παράλληλα καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να χαλαρώσουν την πολιτική αυστηρής λιτότητας που ακολουθείται σήμερα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του IIF ανέφερε επίσης ότι ζητά την δημιουργία ευρωομολόγου, ενώ στηρίζει και την δημιουργία τραπεζικής ένωσης και ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων. Αφορμή για την επαναφορά αυτού του πάγιου αιτήματός του στάθηκε η κατάρρευση της Ισπανίας, με το Ινσιτούτο να επιμένει στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, αρνήθηκε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, να προδικάσει την αντίδρασή του στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους και πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατική διαδικασία στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ράις.

Πάντως όπως είπε, το ΔΝΤ από τη στιγμή που θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, το ΔΝΤ θα ξεκινήσει ένα νέο διάλογο με την κυβέρνηση.

Τέλος, ερωτηθείς εάν το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα ήταν δυνατό να επαναδιαπραγματευτεί το οικονομικό πρόγραμμα που συνέστησε στην Αθήνα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι θέλει πρώτα να αφήσει τη δημοκρατική διαδικασία να ακολουθήσει την πορεία της…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook