Ο 70χρονος Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim, με περιουσία που αγγίζει τα 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ο επικεφαλής της λίστας Forbes, που περιλαμβάνει κατά σειρά πλούτου, όλους τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Ακολουθούν ο Bill Gates με 53 δισεκατομμύρια δολάρια κι ο επίσης Αμερικανός Warren Buffet με 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Slim αυξήθηκε κατά 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα χρόνο καθώς οι μετοχές της εταιρίας του America Mobil ανέβηκαν κατά 35%, το ίδιο διάστημα. Ο Bill Gates υπολογίζεται ότι διέθεσε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις 28 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον έφερε στη δεύτερη θέση της λίστας.

Οι δισεκατομμυριούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεσπόζουν στη λίστα, όμως το μερίδιο τους έπεσε από 45% πέρσι σε 40% φέτος.

Στη λίστα προστέθηκαν 97 νέοι δισεκατομμυριούχοι εκ των οποίων 27 προέρχονται από την Κίνα.

Για πρώτη φορά φέτος υπάρχουν στη λίστα δισεκατομμυριούχοι από τη Φιλανδία και Πακιστάν, ενώ για πρώτη φορά η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ στον αριθμό δισεκατομμυριούχων, καθώς διαθέτει φέτος 89. Ακολουθεί η Ρωσία με 62 ενώ 11 χώρες διπλασίασαν τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων τους. Ανάμεσά τους η Ινδία, η Τουρκία και η Νότια Κορέα.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται με έναν μόνο δισεκατομμυριούχο, τον 63χρονο Σπύρο Λάτση, ο οποίος με περιουσία 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκεται στην 144η θέση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook