Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα στο κέντρο των Χανίων όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων , απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επιτέθηκε σε άλλο άτομο το οποίο διακινούσε προεκλογικό υλικό της "Χρυσής Αυγής".

Το άτομο που δέχθηκε την επίθεση  οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες απ όπου και αποχώρησε λίγο αργότερα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, όμως τα άτομα που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο είχαν αποχωρήσει.

Η "Χρυσή Αυγή"

Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης της "Χρυσής Αυγής" αναφορικά με το επεισόδιο αναφέρονται τα εξής :

"Χθες ομάδα 20 αναρχοαριστεριστών με ρόπαλα πραγματοποίησαν άλλη μια δολοφονική επίθεση σε μέλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το οποίο μοίραζε φυλλάδια στην πλατεία αγοράς. Μπροστάρης και συντονιστής της επίθεσης ήταν ο Σεραφείμ Ρίζος υποψήφιος βουλευτής με το ακροαριστερό μόρφωμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Λίγο μετά την επίθεση η ομάδα του Ρίζου κυνήγησε στο κέντρο των Χανίων κι άλλο άτομο το οποίο επειδή φορούσε παραλλαγή τον πέρασαν για χρυσαυγίτη! Οι δήθεν κοινωνικοί αγωνιστές της αριστεράς πλέον δείχνουν καθημερινά το πραγματικό τους πρόσωπο. Η αστυνομία κίνησε τη διαδικασία αναζήτησης του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Κάποτε συμμορίτες, μια ζωή συμμορίτες. Να θυμίσουμε ότι ο Σεραφείμ Ρίζος είναι δάσκαλος και διαπαιδαγωγεί μικρά παιδιά. Ένας αυθεντικός θαυμαστής των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη και της ακροαριστερής βίας κυκλοφορεί μέσα στα σχολεία."

Αντιφασίστες - στριες

Σε κείμενο που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα Indymedia.gr για το επεισόδιο αναφέρονται τα εξής :

"Το απόγευμα σήμερα πραγματοποιήθηκε μοίρασμα του κειμένου της παγκρήτιας συνέλευσης αναρχικών/αντιεξουσιαστών στα πλαίσια των παρεμβάσεων που γίνονται στην κρήτη. Ταυτόχρονα γινόταν και αντιεκλογική αφισοκόλληση. Κατά τη διάρκεια του μοιράσματος σύντροφοι συνάντησαν φασίστα κοντά στα γραφεία της ΧΑ, στον οποίο έπεσε κράξιμο. Έπειτα λούφαξε σε μια γωνία και άρχισε να παίρνει τηλέφωνα τους όμοίους του.

Το μοίρασμα συνεχίστηκε κανονικά με την ενίσχυση άλλων συντρόφων. Σε όλη τη διαδρομή συνεχώς περιπολικά και ζητάδες έκαναν γύρες. Στο τέλος του μοιράσματος, αποφασίστηκε να ξαναπεράσουμε από την περιοχή των γραφείων για να τσεκαριστεί αν έχουν κατεβεί οι αφίσες. Εκεί, και στα 50 μέτρα απ’ τα γραφεία τους, και με ένα τζιπάκι μπάτσους να τους φυλάει, οι σύντροφοι συνάντησαν άλλα 2 ασπόνδυλα χρυσαυγιτάκια να βάζουν τρικάκια σε αμάξια. Άμεσα οι σύντροφοι, και παρ’ όλο που υπήρχαν μπάτσοι, επιτέθηκαν στον έναν χρυσαυγίτη (ο οποίος έκανε και την επίσκεψή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες), αφού ο άλλος έγινε καπνός. Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τις είχαν ξαναρπάξει την 25 μαρτίου στο κουμ-καπί.

Στη συνέχεια αποχωρήσαμε συντεταγμένα, ενώ μας ακολουθούσαν 2 τζιπάκια ΟΠΚΕ και 3 ζητάδες, οι οποίοι προσπάθησαν να μας κλείσουν. Μαζί με τους ζητάδες ο φασίστας που είχε τραμπουκιστεί στην αρχή του μοιράσματος έτρεχε αλαφιασμένος εκλιπαρώντας τους μπάτσους «να μας δέσουν» (ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του μοιράσματος ήταν μαζί με τους μπάτσους λίγο πιο κάτω από τα γραφεία). Οι σύντροφοι αποχώρησαν φωνάζοντας αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

Η γενική αντίδραση ήταν ψύχραιμη αφού στο μπλοκάρισμα των μπάτσων ο κόσμος συνέχισε να περπατάει συγκροτημένα και απέτρεψε με τη δυναμική του οποιαδήποτε κίνηση τους.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ"