Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το νόμισμα δεν αποτελεί «φετίχ».

Ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει με την Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς σε προεκλογική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» και συμπλήρωσε: «Τι θα πει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας; Ταμπού είναι η καταστροφή της χώρας και δεν τη ρισκάρουμε με τίποτε».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Ολάντ στο Mega, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε, προειδοποίησε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν χώρες της ΕΕ που καιροφυλακτούν να κάνει κάποια παρασπονδία η Ελλάδα για να τη βγάλουν εκτός ευρώ.

Ο πρόεδρο της ΝΔ πρόσθεσε πως το γεγονός αυτό διαπίστωσε και ο ίδιος, ότι δηλαδή υπάρχει μια μειοψηφία χωρών που περιμένει την ευκαιρία να δείξει στην Ελλάδα την έξοδο, όμως, όπως τόνισε, η πλειοψηφία των χωρών θέλει τη χώρα μας στο ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε πως αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τότε η καταστροφή που θα συμβεί δεν διορθώνεται. Δεν υπάρχει τρόπος ύστερα από έξι μήνες να επιστρέψει στο ευρώ, επισήμανε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας: «Αν βγούμε από το ευρώ, αν έρθουμε σε ρήξη με τους εταίρους, θα τιναχτούν όλα στον αέρα».

Για τη νεολαία, που αποτελούσε το κύριο ακροατήριο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι το πιο δυναμικό και το πιο αδικημένο κομμάτι του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι η ανεργία είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα και πολλά παιδιά αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να βρουν εργασία.

Πρόσθεσε πως προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, η ΝΔ προτείνει να διαμορφωθούν στη χώρα μας οι συνθήκες που υπάρχουν στο εξωτερικό, με τη δημιουργία νέων θέσεων και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όμως, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, σε αυτή τη θετική εξέλιξη τα εμπόδια βρίσκονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγόρησε ότι «διώχνει» τις επενδύσεις στον τουρισμό και τη ναυτιλία, και έτσι παρεμποδίζει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επισήμανε, επίσης, ότι το «βαθύτερο ΠΑΣΟΚ» μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον σπρώχνει στην αρρώστια του κρατισμού, στον λαϊκισμό και σε μάχες οπισθοφυλακής. «Η ΝΔ θέλει πραγματική ανάπτυξη, όχι ανάπτυξη με δανεικά» τόνισε, τέλος, ο κ. Σαμαράς.

 

in.gr