«Με εξαιρετικά ευγενικό και διακριτικό τρόπο, ένας Ευρωπαίος φιλέλληνας, ένας σοσιαλιστής ηγέτης, ο Φρανσουά Ολάντ, μίλησε με διακριτικότητα προς τον ελληνικό λαό και είπε απλά και αυτονόητα πράγματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γάλλου Προέδρου στο Mega.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι πολλοί αυτοί που σπεύδουν να τον ερμηνεύσουν, να τον οικειοποιηθούν και να τον παρερμηνεύσουν ευγενικά, θεωρώντας ότι είπε αυτά που οι ίδιοι εννοούν. «Εμείς πρέπει να σοβαρευτούμε, να σκεφτούμε υπεύθυνα και τίποτα δεν είναι πιο απλό και υπεύθυνο από το να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν πραγματικά στην παραμονή στο ευρώ» είπε.

«Αντί γι\’ αυτό» συνέχισε «βλέπω από τη μια μεριά παλαιοκομματικές πρακτικές, από την άλλη επικίνδυνες αντιφάσεις και αλαζονείες: Τη μια λέμε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, άρα μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτό και από την άλλη ότι πρέπει η Ελλάδα να περάσει μέσα από την πόλωση, δηλαδή ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες δεν θα μπουν σε αυτό το \”πλαστό\” δίλημμα», αλλά με την ψήφο τους θα δώσουν την απάντηση «που εκφράζει την αγωνία και την προσδοκία τους, για μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ μετέφερε στον ελληνικό λαό την εντύπωση που είχε αποκομίσει, ότι μίλησε στους πολίτες για τη σημασία που έχει η αλλαγή στη Γαλλία, για τη στήριξη που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, τη δυνατότητα που έχει η χώρα να αξιοποιήσει τους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τη σημασία που έχει το κεκτημένο που έχει διαμορφωθεί.

«Είχα πει τότε ότι είναι έτοιμοι να μας ακούσουν οι Ευρωπαίοι με τη στήριξη των σοσιαλιστών, να συμβάλουν σε μια αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρκεί εμείς να σεβόμαστε το ευρωπαϊκό πλαίσιο διαπραγμάτευσης» είπε και πρόσθεσε ότι αυτό το έχει εξειδικεύσει με την επιστολή του προς τους αρχηγούς.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook