\”Οι εκλογές θα καθορίσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη\” αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν:

\”Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι Πολίτες πρέπει να απαντήσουν δια της ψήφου τους με γνώμονα σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις για την διέξοδο της χώρας από την κρίση.Διέξοδο, αδιαπραγμάτευτη στα πλαίσια της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, επιζητώντας την αναγκαιότητα ατζέντας συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων που πιστεύουν στον κοινό στόχο της διατήρησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, η ενίσχυση της οποίας περνάει από έναν δύσκολο δρόμο, δρόμο που άλλες χώρες έχουν ήδη διανύσει και άλλες διανύουν παράλληλα.

Την ώρα που στην Ευρώπη ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση με βασική συνισταμένη την προσέγγιση προς τον φεντεραλισμό, την ομοσπονδιακή δόμηση, που είναι η μόνη που μέσα από την δημοκρατική νομιμοποίηση μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα μείζονα κοινά ευρωπαϊκά ζητήματα, την ώρα που οι Πολίτες της Ιρλανδίας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για βαθύτερη και στενότερη ενοποίηση, οικονομική και δημοσιονομική συνεργασία, για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, της συνοχής, η ελληνική κοινωνία πρέπει να κάνει επιλογές.Επιλογές που θα κρατήσουν την χώρα στον θεσμικό ευρωπαϊκό πυρήνα, την στιγμή που τα αιτήματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, έχουμε μια σταθερή θέση πάνω σε αυτό το κεκτημένο.Ζητήσαμε περισσότερη Ευρώπη, αγωνισθήκαμε για την θεσμική ενοποίηση, διεκδικήσαμε τον εκδημοκρατισμό της. Πετύχαμε πολλά σαν χώρα, μένουν ακόμα περισσότερα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες από την επικράτηση της δημαγωγίας και του λαϊκισμού στα κόμματα και στην Κοινωνία.

Ο αγώνας για μια καλύτερη Ευρώπη ήταν –και είναι- αγώνας διακομματικός, αγώνας ιδεών που διαπερνούν οριζόντια το πολιτικό κατεστημένο σε όλες τις χώρες μέλη, και στην Ελλάδα.Η συνεισφορά μας στην μέχρι σήμερα πορεία της Ε.Ε. ήταν καθοριστική.Απο την ιστορική απόφαση ένταξης, την δημιουργία των ΜΟΠ και των Διαρθρωτικών Ταμείων, στην διαμόρφωση της κοινοτικής ολοκλήρωσης από το Μάαστριχτ μέχρι την Λισαβόνα, στην υιοθέτηση του ευρώ.

Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της Ευρώπης. Και για αυτό δεν αρκούν πολιτικές δηλώσεις, οφείλουμε στην πράξη να το αποδείξουμε εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook