Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε σήμερα το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, να επανεξετάσει την προσφυγή του κατά της απόφασης έκδοσής του στη Σουηδία για υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης.

Πλέον ο Ασάνζ έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα τα οποία διέθετε στη Βρετανία.

Το δικαστήριο έδωσε πάντως στον ιδρυτή του WikiLeaks περιθώριο 14 ημερών προτού εφαρμόσει την απόφαση για την έκδοσή του, περίοδο στη διάρκεια της οποίας ο Ασάνζ θα μπορέσει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, το τελευταίο καταφύγιο του Αυστραλού.

Πριν δύο εβδομάδες το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε το επιχείρημα της υπεράσπισης του Ασάνζ ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την έκδοσή του ήταν άκυρο, όμως οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι οι δικαστές έλαβαν την απόφαση αυτή βασιζόμενοι σε ένα νομικό ζήτημα που δεν είχε προηγουμένως τεθεί κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο 40χρονος Ασάνζ συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2010 στο Λονδίνο, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δύο Σουηδές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook