Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει δύο ημέρες πριν την εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου και οι φημολογίες οργιάζουν για το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που έχει απαγορευτεί η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων.

Πάντως οι εταιρείες στοιχημάτων στο διαδίκτυο, φαίνεται από τις αποδόσεις των στοιχημάτων, πως δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ, σε ότι αφορά στην πρωτιά.

Ενδεικτικά η εταιρεία Unibet , σήμερα το πρωί και στο ερώτημα

«Ποιος θα λάβει υψηλότερο ποσοστό ψήφων» δίνει αποδόσεις :

ΝΔ : 1,35
ΣΥΡΙΖΑ : 2,30

Επίσης η εταιρεία Betfair σε ότι αφορά στον νικητή των εκλογών δίνει αποδόσεις

ΝΔ : 1,31
ΣΥΡΙΖΑ : 3,85

Βέβαια οι ριψοκίνδυνοι στην Unibet, μπορούν να ποντάρουν και σε νίκη του ΠΑΣΟΚ με απόδοση 35,00 (!!!)

Σε ότι αφορά στα ποσοστά ψήφων, και οι δύο εταιρείες έχουν θέσει ως όριο το 27 – 29% για τα δύο πρώτα κόμματα.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην ΝΔ η Betfair δίνει τις εξής αποδόσεις :

Κάτω από 29% : 1,85
Πάνω από 29% : 1,98

Επίσης για την ΝΔ, η Unibet δίνει τις εξής αποδόσεις :

Θα λάβει τουλάχιστον 27,50% : Ναι 1,47 – Όχι : 1,90

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η Betfair δίνει αποδόσεις :

Κάτω από 28% : 1,47
Πάνω από 28% : 2,64

Ενώ η Unibet δίνει :

Θα λάβει τουλάχιστον 27% : Όχι 1,60 – Ναι 2,15

Σε ότι αφορά στην σύνθεση της νέας Βουλής και οι δύο εταιρείες δίνουν τις χαμηλότερες αποδόσεις σε επτακομματική Βουλή (1,16 – 1,25).

Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, βάση των αποδόσεων, φαίνεται να δίνει «μάχη» για το ποσοστό του 11%.
Η Unibet δίνει απόδοση 1,80 στο να μην πάρει 11,30% και 1,90 στο να πάρει πάνω από 11,30%.
Επίσης η Betfair δίνει απόδοση 1,71 στο να έχει κάτω του 11% και 2,18 στο να έχει πάνω του 11%.

Η Unibet έχει στοιχήματα και για τα ποσοστά των άλλων κομμάτων τα οποία έχουν ως εξή ς:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα λάβουν τουλάχιστον 6,75% : Ναι 1,75 – Όχι 1,95

Η Δημοκρατική Αριστερά θα λάβει τουλάχιστον 6,25% : Ναι 1,72 – Όχι 2,00

Το ΚΚΕ θα λάβει τουλάχιστον 5,75% : Ναι 1,80 – Όχι 1,90

Η Χρυσή Αυγή θα λάβει τουλάχιστον 5,40% : Ναι 1,35 – Όχι 2,85

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες αποδόσεις αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των εταιρειών την Παρασκευή 15/6 στις 9 το πρωί και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και αλλαγές στις επόμενες ώρες μέχρι την Κυριακή.

Ανακοίνωση της Unibet

"Η Unibet, εκτός από πρώτη εταιρία που δημοσίευσε αποδόσεις για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012 είναι και η τελευταία που θα τις κατεβάσει, καθώς δύο ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση είναι η μοναδική εταιρία που έχει διατηρήσει όλα τα στοιχήματα της online! Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς ο αριθμός στοιχημάτων που έχουν παίξει οι παίκτες της Unibet στις επικείμενες εκλογές είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε μη αθλητικό γεγονός όπως μας εκμυστηρεύεται ο Kenneth P., επικεφαλής των ειδικών στοιχημάτων της Unibet τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα στο στοίχημα για τον νικητή των εκλογών ο όγκος στοιχημάτων ξεπέρασε τον αντίστοιχο των γαλλικών εκλογών με τη διακύμανση των αποδόσεων τον τελευταίο μήνα να θυμίζει ασανσέρ. Αρχικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από παρόμοιες αποδόσεις (1.80 & 1.95 αντίστοιχα), στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε ξεκάθαρο φαβορί με απόδοση 1.20 και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχε κλείσει την ψαλίδα ανεβάζοντας και πάλι την απόδοση της ΝΔ στο 1.65, τις τελευταίες δύο ημέρες και μετά από «διαρροές» κρυφών δημοσκοπήσεων η απόδοση της ΝΔ έπεσε πάλι στο 1.30. Ανεξαρτήτως αποδόσεων, το 72% του τζίρου για τον νικητή των εκλογών έχει τοποθετηθεί στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27% και 1% έχει πάει σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχήματα, ο ειδικός της Unibet αναφέρει ότι στα περισσότερα υπάρχει ισορροπία στις προτιμήσεις των παικτών εκτός από τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, για αυτό άλλωστε αναγκάστηκε η εταιρία να αλλάζει συνεχώς ποσοστά ή/και αποδόσεις. Χαρακτηριστικά, το under 12.00% του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το 95% των στοιχημάτων, τάση που συνεχίστηκε ακόμη και όταν δημιουργήθηκε νέο στοίχημα για over / under 11.30% και πλέον η εταιρία έχει κατεβάσει το όριο του ΠΑΣΟΚ στο 10.00%, αφού οι παίκτες θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο να κινηθεί σε μονοψήφιο νούμερο το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Ακόμη εντυπωσιακότερη είναι η συμπεριφορά των παικτών της Unibet αναφορικά με το ποσοστό που θα λάβει η Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι περισσότεροι παίκτες πόνταραν στο under 4.50% μέχρι την ημέρα του επεισοδίου του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη με τις Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, από την επομένη κιόλας του συμβάντος παρατηρήθηκε μαζική προτίμηση στο over αναγκάζοντας την εταιρία να ανεβάσει το ποσοστό στο 5,40% χωρίς όμως να αλλάξει ριζικά η συμπεριφορά των παικτών, και πλέον η εταιρία έχει ανεβάσει και άλλο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,25% δύο ημέρες μόλις πριν τις εκλογές!

Αν θέλετε να δείτε αποδόσεις για όλα τα στοιχήματα των εκλογών επισκεφτείτε το www.unibet.com και την ενότητα «Ειδικά στοιχήματα».

Σχετικά με τη Unibet
Η Unibet ιδρύθηκε το 1997, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης (OMX Nordic Exchange) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες στον κλάδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες σε 27 γλώσσες μέσω των website της www.unibet.com. Σήμερα, έχει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια χρήστες σε παραπάνω από 100 χώρες, ενώ για τις χρονιές 2006, 2008 & 2009 κέρδισε το βραβείο της «Καλύτερης εταιρίας στοιχημάτων στην Ευρώπη» από το eGaming review. H Unibet είναι ιδρυτικό μέλος του European Gaming and Betting Association (EBGA) και του Remote Gambling Association (RGA) στη Βρετανία, ενώ ελέγχεται και πιστοποιείται από την eCOGRA σχετικά με τον υπεύθυνο και δίκαιο στοιχηματισμό."

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]