Με προκλητικό άρθρο σε ελληνικά και γερμανικά, οι Financial Times Deutschland απευθύνουν πρωτοφανή «σύσταση στους ψηφοφόρους» εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Το άρθρο που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και καλεί τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Νέα Δημοκρατία, μια σύσταση που δηλώνουν ότι κάνουν «με βαριά καρδιά».

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Σημειώνει ότι «μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ» και καλεί τους Έλληνες «να αντισταθούν στην δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά» αναφέρει το άρθρο, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια».

Παρόλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, «η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η σύσταση γίνεται «κατ\’ εξαίρεση», καθώς συνηθίζεται μόνο στην περίπτωση των εκλογών για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και γίνεται λόγος για «κοινό συμφέρον των Financial Times Deutschland και της πλειοψηφίας των Ελλήνων: η χώρα σας να παραμείνει στο ευρώ».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook