Έναν διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίζει τους προσεχείς αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας φαίνεται ότι βρήκε ο Φερνάντο Σάντος εν όψει του τελευταίου αγώνα με τη Ρωσία, στο πλαίσιο του Α’ ομίλου του Euro 2012.

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο λάθος του ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν η «ανάγνωση» του αντιπάλου, αφού έδινε βάρος στο δικό μας παιχνίδι και έδειχνε βίντεο με τον αντίπαλο την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, αυτή τη φορά δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις κινήσεις και την τακτική του αντιπάλου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας ο Πορτογάλος είπε στους διεθνείς ότι οι Ρώσοι «έχουν πολλή ποιότητα, αλλά έχουν και ένα μειονέκτημα: είναι κοντή ομάδα. Και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευθούμε».

Επίσης, τους ζήτησε να μην ακολουθήσουν πάλι την τακτική με τα «γεμίσματα», αλλά να αγωνιστούν με έναν ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Εκτός των παραπάνω, ο 57χρονος προπονητής περιμένει πολλά από τις στημένες φάσεις, από τη στιγμή που ο αντίπαλος υστερεί σε ύψος.

Στη συνέχεια, ο Σάντος είπε στους παίκτες: «Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά δεν θα δεχθούμε γκολ» και τόνισε ότι αυτή τη φορά χρειάζεται να μπουν προσεκτικοί από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, ώστε να μην βρεθούν για τρίτο σερί ματς πίσω στο σκορ.

Τέλος, ο Πορτογάλος θεωρεί ότι τελικά ήταν λάθος η επιλογή να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην κατοχή της μπάλας και να περάσει σε δεύτερη μοίρα το δυνατό «όπλο» της ομάδας, την άμυνα.

Σχετικά με τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού για το αρχικό σχήμα κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην ενδεκάδα.

Δεξιά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ο Γιώργος Τζαβέλλας. Στη μεσαία γραμμή, ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι το αμυντικό χαφ και οι άλλοι δύο μέσοι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Φάνης Γκέκας, δεξιά φαβορί είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και στην αριστερή πτέρυγα «παίζουν» τα ονόματα του Γιώργου Σαμαρά, του Σωτήρη Νίνη και του Κώστα Φορτούνη.

sportfm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook