Προβοκατόρικο, απαράδεκτο και κατακριτέο χαρακτήρισε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, το δημοσίευμα των γερμανικών  Financial Times Deutschland που απευθύνει «σύσταση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους» εν όψει των εκλογών να μην ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δύο μέρες πριν από τις εκλογές τολμά οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα να γράφει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο άρθρο. Πρόκειται για τρομακτική πολιτική απρέπεια, για γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταγγελτέο. Οι Financial Times Deutschland λειτουργούν σαν παράρτημα της εφημερίδας \”Αυγή\”», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπενθύμισε πως με τον ίδιο τρόπο είχε λειτουργήσει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν επέμενε προβοκατόρικα -όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου- το Φεβρουάριο πως η χώρα έπρεπε να πάει σε εκλογές.

«Επιχειρείται να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο της Ευρωζώνης. Δεν αποδέχομαι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις γίνονται καλοπροαίρετα προκειμένου να βοηθήσουν. Εδώ και μήνες γίνονται συστηματικά παρεμβάσεις κι από άλλους ηγέτες, που, με άκομψη διπλωματική γλώσσα, εμπλέκονται στα εσωτερικά της χώρας, δίνουν κατευθύνσεις στους πολίτες, παρεμβαίνουν στους πολιτικούς αρχηγούς, κάνουν παρατηρήσεις στα κόμματα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα στις δημοκρατίες» τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook