H λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (22,6% το α΄τρίμηνο του 2012) σημειώνει η ΓΣΕΕ και τονίζει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν «τα τραγικά αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα» και προστίθεται ότι «με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας η λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη. Ειδικότερα στους νέους, η ανεργία έχει ξεπεράσει το ευρωπαϊκό αρνητικό ποσοστό».

«Η ΕΛΣΤΑΤ έχει καταγράψει την ανεργία το 1ο τρίμηνο του 2012 και υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων στους 1.120.097 ή ποσοστό 22,6% το οποίο συγκριτικά με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2011 (15,9%) είναι αυξημένο κατά 42,14% (!)» σημειώνεται.

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι εδώ και καιρό έχει εκτιμήσει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, «στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα».

Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι γι\’ αυτό τον λόγο, απαιτεί «την άμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να περιοριστούν οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και να μην οδηγηθούν η ελληνική κοινωνία στο περιθώριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην χρεοκοπία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook