Τσάμπα ήττα από έναν μετριότατο ΠΑΟΚ. Ο Εργοτέλης για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μένει χωρίς νίκη, χάνοντας με 2-0 στην Τούμπα και πλέον τρέχει γιατί ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Παγκρήτιο θα καθορίσει πολλά.

Ο «δικέφαλος» έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να επιστρέψει στις νίκες, μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Ένα γκολ στην αρχή με τον Κοντρέρας και ένα στο τέλος με τον Τσουκαλά, ήταν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Σνάουτσνερ, αριστερά ο Λίνο, και στα στόπερ οι Μαλεζάς και Κοντρέρας. Στη μεσαία γραμμή Βιτόλο και Φωτάκης ως αμυντικά χαφ, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Κουτσιανικούλης, πιο μπροστά ως ελεύθερος ο Ίβιτς και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.

Από την άλλη μεριά ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Δασκαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, αριστερά τον Βίσιο, δεξιά τον Ρουμπάκη και στο κέντρο της άμυνας τους Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι. Στη μεσαία γραμμή οι Σίλβα Ζούνιορ και Κυριακίδης έκαναν την «βρώμικη δουλειά», ο Φραγκουλάκη πιο μπροστά ενώ η τριάδα της επίθεσης ήταν οι Ρομάνο – Λεάλ στις άκρες και στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.
Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Δασκαλάκη. Ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από δεξιά όμως ο Ρουμπάκης σε ετοιμότητα απομάκρυνε τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις ευκαιρίες όταν ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Εργοτέλη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Η πίεση του «δικέφαλου» απέδωσε καρπούς στο 16’ όταν ο Λίνο θα φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Κοντρέρας που βγήκε από πίσω ως κρυφός επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Κρητικοί ξύπνησαν ωστόσο δεν κατάφεραν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» παρά μόνο στο 45’ όταν ο Ρομάνο έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μπούντιμιρ, ο οποίος με απευθείας δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Κρέσιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση , κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 50’ έγινε η φάση που αναμένεται να σηκώσει πολύ συζήτηση. Ο Σίλβα Ζούνιορ έδωσε πάσα Λεάλ τον οποίο σπρώχνει ο Σνάουτσνερ, ο Λαμπρόπουλος όμως αρνείται καθαρό πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη

Στο 68’ οι Κρητικοί απείλησαν και πάλι. Ο Βερπακόφσκις έδωσε στον Μπούντιμιρ, ο Κροάτης πέρασε τον Μαλεζά, πριν όμως κάνει το πλασέ στον Κρέσιτς, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ Κοντρέρας θα πέσει στα πόδια του και θα διώξει τη μπάλα.

Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ματς ήρθε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στο 86\’ ο Μουσλίμοβιτς έδωσε στον Τσουκαλά, ο οποίος με δυνατό σουτ θα διαμορφώσει το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους.

ΠΑΟΚ (Μ. Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης (57\’ Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87\’ Έτο), Σαλπιγγίδης (72\’ Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Βίσιο (74\’ Γιαλούσης), Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Σίλβα Ζιούνιορ, Κυριακίδης, Φραγκουλάκης (41\’ Βερπακόφσκις), Λεάλ, Ρομάνο (87\’ Καρέλης), Μπούντιμιρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook