Ξεκαθαρίζοντας πως αποκλείεται οποιαδήποτε θεμελιώδης τροποποίηση του ελληνικού προγράμματος και των στόχων του, ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλεί την γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του. «Το φάρμακο μπορεί να είναι σωστό αλλά να γίνει θανατηφόρο όταν η δόση είναι υπερβολική, όπως αυτή που δίνεται στην Ελλάδα» ανέφερε ο Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel που δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο Γκάμπριελ υπογραμμίζει πως «κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πως τα κοινοβούλια των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών χωρών θα συμφωνήσουν σε θεμελιώδεις αλλαγές των συμφωνιών» -πράγμα το οποίο «αποκλείεται» για τη Γερμανία.

«Διαφορετικό είναι το θέμα του χρονοδιαγράμματος που δίνουμε στην Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής του SPD. Επικαλούμενος και την θέση που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα χωρίς να αλλάξουν οι στόχοι, ο Γκάμπριελ λέει: «Ξέρουμε ότι για κάθε φάρμακο υπάρχει η σωστή δόση, και το φάρμακο μπορεί να είναι σωστό, αλλά παρ\’ όλα αυτά να έχει θανατηφόρο επίδραση όταν χορηγείται σε μεγάλη ποσότητα».

«Η δόση λιτότητας που δίνει η κα. Μέρκελ και η ΕΕ στην Ελλάδα είναι υπερβολική δόση, κι αν δεν προσέξουμε μπορεί να γίνει θανατηφόρος» λέει ο επικεφαλής του SPD. H ελληνική οικονομία καταρρέει υπό την πίεση της λιτότητας ενώ το χρέος ενισχύεται αντί να μειώνεται, τονίζει.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της διεύρυνσης του χρονοδιαγράμματος, ο Γκάμπριελ σημειώνει ότι δεν μπορεί μία χώρα «που δεν είχε για δεκαετίες λειτουργικό κράτος να χτίσει σύντομα έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό» ή να ιδιωτικοποιήσει με επιτυχία τα περιουσιακά της στοιχεία όταν μπορεί να πετύχει λόγω της κρίσης μόνο «εξευτελιστικές τιμές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook