Μια ξεχωριστή βραδιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών «Minoistas», το βράδυ της Κυριακής στο πάρκο έναντι του υπό κατασκευή Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, στις παρυφές του προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Οι Ηρακλειώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, απόλαυσαν μια ιδιαιτέρα  ατμοσφαιρική συναυλία με φόντο τα ενετικά τείχη, αφιερωμένη στο περιβάλλον, από τα μουσικά σύνολα του Μάνου Παπαδάκη με την ορχήστρα του Χρέους και του συγκροτήματος S.E.E. HER (School of European Education).

Είχε προηγηθεί ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων και cds, ενώ ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από το περίπτερο του Europe Direct πάνω σε καίρια θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα με τη διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων μοιράστηκαν και αναμνηστικά δωράκια στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook