«Έφτασε η κρίσιμη ώρα για την πατρίδα. Την Κυριακή οι Ελληνες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, να δώσουν εντολή για την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εντολή που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί υλοποιήσει τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία πριν τις κάλπες ομιλία του στο Μενίδι, στην πλατεία στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση που κράτησε ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», στάση που σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά και τις επιλογές των άλλων κομμάτων δεν επέτρεψε στη χώρα να αρθρώσει ενιαίο εθνικό λόγο, να διαπραγματευτεί με κύρος και ισχύ, αδυναμία που -σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο- οι εταίροι την «εκμεταλλεύτηκαν».

Δριμεία επίθεση άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύεται με «σοφίσματα» αλλά και προσωπικά στον Αλ.Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για θράσος, αλλά και πολιτική αθλιότητα.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι πολιτική αθλιότητα από πλευρά του κ. Τσίπρα να λέει ότι δεν μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με την Μέρκελ γιατί δήθεν μας εκβίαζε με έγγραφα και λίστες που ενέπλεκαν πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της Siemens.

«Ποιος ήταν σε αυτές τις λίστες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος ή εγώ;» ειπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει για τον κ. Τσίπρα είναι «θρασύς, απαράδεκτος, ταπεινώνει τη χώρα».

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλιώς θα πάμε σε πολιτικό αδιέξοδο είπε ο κ. Βενιζέλος και ζήτησε την ψήφο του λαού.

Μην αφήσετε τη χώρα να γίνει η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί στις Βρυξέλλες για να αποκτήσει ούριο άνεμο η Ευρώπη, είπε ακόμη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook