Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε χρεοκοπία τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στη χώρα, προειδοποιεί η Standard & Poor΄s Ratings Services σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επισημαίνει ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για εκείνες τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν μικρή έκθεση στην Ελλάδα και έχουν μετόχους στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να προσφέρουν στήριξη.

\”Η πρόσφατα ανακοίνωση για τον αυξημένο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με τις πιθανότητες να είναι μια στις τρεις, μας έχει ήδη οδηγήσει στο να υποβαθμίσουμε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και να τοποθετήσουμε άλλες δύο σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με αρνητικές συνέπειες (CreditWatch negative)\”, αναφέρει ο Paul Watters, αναλυτής της Standard & Poor΄s.

\”Εάν η Ελλάδα αφήσει την Ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή, θεωρούμε ότι οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις που διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα θα πτωχεύσουν\”, προσθέτει.

\”Αντίθετα, ορισμένες επιχειρήσεις με χαμηλή έκθεση στην ελληνική οικονομία, οι οποίες θα καταφέρουν να διατηρήσουν επαρκή ρευστότητα και υποστηρίζονται από μια ισχυρή ξένη μητρική (ή έχουν σημαντική έσοδα από τις εξαγωγές που πραγματοποιούν) θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις αξιολογήσεις τους πάνω από την κρατική βαθμολογία\”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook