Κυρωτική διαδικασία κατά του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και κατά ραδιοσταθμού, άρχισε χθες το ΕΣΡ, για παραβίαση των διατάξεων περί δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων.

Ειδικότερα και όπως γνωστοποίησε το ΕΣΡ, «ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν προβεί σε δημοσκοπήσεις άνευ των προϋποθέσεων του νόμου και σε μετάδοση των αποτελεσμάτων αυτών, καθώς επίσης σε μετάδοση στοιχείων έρευνας σχετικά με τις προτιμήσεις της κοινής γνώμης για πολιτικά κόμματα τα οποία συμμετέχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 για την ανάδειξη της Ελληνικής Βουλής. Το ΕΣΡ παρακολουθεί τις εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και ήδη έχουν σχηματισθεί φάκελοι για παραβίαση των ως άνω διατάξεων του νόμου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Τετάρτη το βράδυ, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι προχώρησε στη δημοσιοποίηση «προσωπικών εκτιμήσεων» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών δίνοντας ποσοστά για τα κόμματα.

Ανάλογη κίνηση, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, είχε πράξει στις προηγούμενες εκλογές ο ραδιοσταθμός «Βήμα FM» για τον οποίο η απόφαση του ΕΣΡ θα εκδοθεί μετά τις εκλογές.