«Να μην γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ» καλεί τους Έλληνες ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μια ημέρα πριν από τις εκλογές και σε μιαν ακόμη απο τις πολλές παρεμβάσεις ευρωπαίων στις ελληνικές εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει ακόμη ότι ενδεχόμενη επικράτηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση, κάτι που όπως αναφέρει «δεν αποκλείεται», θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει παράλληλα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έχει μόνο οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα, αλλά θα βλάψει ολόκληρη την ευρωζώνη και τονίζει ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό».

Την ίδια στιγμή, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ- διαμηνύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα «τότε η ελληνική έξοδος απ\’ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου».

«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ» εκτιμά σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Αναφέρει, επίσης, πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις ώστε να ανήκει στην Ευρωζώνη.

«Στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά» λέει, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη «μέσα στις επόμενες βδομάδες».

Να σημειωθεί πως – σύμφωνα με πολλούς – οι παρεμβάσεις αυτές εξοργίζουν τους ψηφοφόρους και επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook