Η παρουσίαση του «Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» είναι το αντικείμενο της εσπερίδας, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 5:30 το απόγευμα στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο (οδός Βερνάδου, δίπλα από το Ωδείο).

Σκοπός της εσπερίδας είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης του νησιού, για την πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την διαδικασία της πιστοποίησης.

Στο περιθώριο της εσπερίδας, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της Κρήτης, θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη διαδικασία πιστοποίησης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».

Το πλήρες πρόγραμμα της εσπερίδας, έχει ως εξής:

17:30 : Προσέλευση

Έναρξη: Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Λιονή Μαίρη

18:00: Εισήγηση: Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας (Κρητική Κουζίνα και Σήμα Ποιότητας)

Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής

18:30: Εισήγηση: Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης

Χηνιάδης Φαίδων, Υπεύθυνος Πιστοποίησης «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας»

19: 00: Εισήγηση: Τα οφέλη της πιστοποίησης και το πρόγραμμα προβολής από την Περιφέρεια Κρήτης

Σταυρουλάκη Ασπασία, Υπεύθυνη Προβολής «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας»

19:30 : Πλεονεκτήματα απ’ την χρήση του παρθένου ελαιολάδου στο τηγάνισμα και πρακτικές για την επιτυχημένη χρήση του στην φριτέζα.

Σεφ Γιάννης Τσιβουράκης, Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης

20:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

20:30 Κλείσιμο εκδήλωσης και παραλαβή αιτήσεων Πιστοποίησης για το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης