Στη Σύρο μεταφέρθηκε νωρίτερα το επιβατικό πλοίο «Νήσος Χίος», το οποίο κατά τον απόπλου του προσέκρουσε με την πρύμη  στον προβλήτα του λιμανιού  της Τήνου λόγω των ισχυρών ανέμων, υπέστη ρήγμα (περίπου 10 μέτρων λένε οι πρώτες πληροφορίες ) και – σύμφωνα με τον καπετάνιο – προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες. 

Αυτή τη στιγμή, το πλοίο με τη βοήθεια ρυμουλκού του Νεωρίου(ΚΕΡΒΕΡΟΣ) και του ναυαγοσωστικού πλοίου του Λιμεναρχείου, αναμένεται να δέσει το λιμάνι της Σύρου.

Σημειώνεται επίσης, ότι το «Νήσος Χίος» συνόδευσαν μέχρι τη Σύρο τα πλοία «Μπλου Σταρ NΑΞΟΣ» και «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π». Το «Νήσος Χίος» εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Χίος-Τήνος-Πειραιάς και μεταφέρει 1.183 επιβάτες.

Σε επιφυλακή το Λιμενικό σώμα,η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο.

Αυτή την ώρα επαγγελματίας δύτης διαπιστώνει την σοβαρότητα του ρήγματος.

Οι επιβάτες του πλοίου που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στην Τήνο θα προωθηθούν με το «Highspeed 5» που θα φθάσει στη Σύρο απο τη Μύκονο, ενώ οι υπόλοιποι που επρόκειτο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, θα προωθηθούν με το «Highspeed 4» που θα φθάσει στη Σύρο προερχόμενο από τη Νάξο.

Το «Νήσος Χίος» που είχε στις 17:30 το απόγευμα, προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά θα αντικατασταθεί με το «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αποπλεύσει με μικρή καθυστέρηση στις 22:00 απόψε.

\"P6160626\"

\"P6160626\"

\"P6160627\"

\"P6160628\"

\"P6160631\"

cyclades24.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook