Τελευταία ενημέρωση: 19:27

Οκτώ αυτόματα όπλα διαπιστώθηκε ότι λείπουν από το αστυνομικό τμήμα της Κω το μεσημέρι του Σαββάτου, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.

Μέχρι αυτή την ώρα, γίνεται καταμέτρηση για να διαπιστωθεί αν λείπει και άλλος οπλισμός. Αμέσως μετά τη διαπίστωση, λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο αστυνομικό τμήμα οποιαδήποτε παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση, αλλά την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Περίπου στις 7 το απόγευμα η ΕΛΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες αφαίρεσης υπηρεσιακού οπλισμού από το Αστυνομικό Τμήμα Κω.

Συγκεκριμένα, σήμερα (16.06.2012), κατά τη διάρκεια ελέγχου – καταμέτρησης στην αποθήκη οπλισμού, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος, διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook