Αμήχανοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι, οργισμένοι, θα βρεθούμε αύριο απέναντι στην κάλπη. Κάποιοι , οι μεν, ετοιμάζονται να καταλάβουν το κράτος. Κάποιοι, οι δε, αγωνίζονται να μη το χάσουν. Και οι μεν και οι δε αγωνίζονται τον αγώνα “τον καλό”, μέσα από διλήμματα…λογοπαίγνια… ειρωνείες… απειλές…!

Και οι μέν και οι δε, έχουν ένα κοινό στόχο… την κατάληψη της εξουσίας, την διαχείριση του πτωχευμένου υλικά και αξιακά κράτους. Και οι μέν και δε, δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που βιώνουμε σήμερα ως κρίση, δεν είναι μια φυσική καταστροφή, ούτε μας επιβλήθη έξωθεν. Είναι το αποτέλεσμα του δικού τους πολιτικού βίου, των δικών τους επιλογών προτεραιοτήτων, αποφάσεων και μη αποφάσεων. Δια του αποτελέσματος αυτού αποδεικνύεται η ηθική απαξίωση του Ελληνικού πολιτικού συστήματος εδώ και τριάντα χρόνια.

Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημα του …Απλά κι εύστοχα Αργύρης Χιώνης ένας σύγχρονος λόγιος ομολογεί…έχουμε πολιτικούς οριζόντιου ύψους.

Έχουν εκλείψει οι… ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που σήμερα θα συμφωνούσαν ότι η επόμενη βουλή επιβάλλεται να είναι αναθεωρητική αναδεικνύοντας τους θεσμούς και τις αξίες, δίδοντας όραμα και ελπίδα.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που θα αποκαθιστούσαν το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την θέσπιση της εκλογής τους απευθείας από τον Ελληνικό λαό

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που θα διέκριναν ότι το καλό της χώρα επιβάλει οι εκλογές να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια κι όχι κατ΄ επιβολή των δημοσκοπήσεων και της προσωπικής αλαζονείας των εκάστοτε ηγετίσκων.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που θα καταργήσουν άμεσα κι όχι στα λόγια, το άρθρο 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών» και της ασυλίας των βουλευτών.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που θα καθιέρωναν το ασυμβίβαστο βουλευτή υπουργού και θεσμοθετούσαν την θητεία σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης στην κοινωνία.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που θα μετέτρεπαν τα κόμματα από κρατικοδίαιτους σχηματιασμούς, σε κυψέλες προβληματισμού σύνθεσης και δημοκρατίας, καταργώντας την κρατική επιχορήγηση.

Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που έχουν το σθένος και την διορατικότητα να αντιληφθούν ότι το αντίθετο του πολέμου είναι καθαρή σκέψη, αποφασιστικότητα, ταχύτητα δράσης, δημιουργία, αποτελεσματικότητα, κι όχι απλά η ειρήνη.

Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς με ανάστημα…

Υ.Γ.: τα κεφαλαία δεν αποτελούν ορθογραφική αμέλεια.

ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook