Σε προειδοποιητική μαζική επίσχεση εργασίας από τα καθήκοντά τους  προχωρούν τη Δευτέρα  οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες για τις εφημερίες που πραγματοποιούν στο Ίδρυμα.

Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Γιατρών του Νοσοκομείου ενημερώνει το κοινό με ανακοίνωσή του ότι

«οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, εδώ και τέσσερις μήνες, δουλεύουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες μας. Καθένας από εμάς δουλεύει τουλάχιστον εννιά ή δέκα 24ωρα τον μήνα, από τα οποία -θεωρητικά- πληρώνεται μόνο τα επτά και αυτά με σημαντικές περικοπές της τάξης των 25%. Με άλλα λόγια, μερικές εφημερίες του μήνα είναι δωρεάν εργασία, πράγμα το οποίο καταδικάζεται από το Σύνταγμα. Είναι παράνομη. Την ίδια ώρα, ο κόσμος στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας ταλαιπωρείται ακόμη».

»Αρνούμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες που ανήκουν σε άλλον αιώνα. Αποφασίζουμε να ασκήσουμε πίεση με οποιονδήποτε τρόπο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, ώστε να πληρώσουν τα δεδουλευμένα. Δεν θα δουλέψουμε ούτε μια ώρα πάνω από τις εφημερίες που προβλέπει ο νόμος. Απαιτούμε το απαραίτητο, σύμφωνα με τον νόμο, ρεπό μετά από κάθε 24ωρη εργασία. Ο άγρυπνος και καταπονημένος γιατρός είναι δυνητικά επικίνδυνος γιατρός.

Προχωράμε σε προειδοποιητική μαζική επίσχεση εργασίας από τα καθήκοντά μας τη Δευτέρα 18 Ιουνίου. Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου και την υπομονή του»,
καταλήγει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.