Οι πυρκαγιές δεν έμειναν εκτός της πολιτικής ατζέντας, αφού με δηλώσεις, ανακοινώσεις και επισκέψεις κλιμακίων, οι πολιτικοί φορείς ασχολήθηκαν με τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Πικραμμένος δήλωσε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές βρίσκεται εκτός ελέγχου, θα πρέπει να αναζητηθεί συνδρομή από χώρες της ΕΕ σε πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ είχαν επικοινωνία με τον κ. Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει στην περιοχή της Κερατέας.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κερατέα, Φώκαια και Ανάβυσσο, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΛΑΟΣ στη Β’ Πειραιά, Π. Μαντούβαλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΛΑΟΣ αναφέρει: «Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν με ιδιαίτερη ένταση και η πυροσβέστες μας καλούνται, χωρίς τα απαραίτητα μέσα και χωρίς την απαραίτητη σύνθεση, να δώσουν όλο τους τον εαυτό. Κάποιοι ολιγώρησαν και δεν υπάρχουν στην πληρότητα που επιβάλλεται τα πυροσβεστικά μέσα».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάλεσαν το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης που έλαβαν σε συνέχεια της προειδοποίησης της ΓΓΠΠ. Οι δικαιολογίες για το \”στρατηγό άνεμο\” έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί υπέρ του δέοντος και δεν μας πείθουν πλέον».

«Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το νέο οικολογικό έγκλημα στην Αττική. Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει την Πυρασφάλεια σε επίπεδο περιβαλλοντικό, ανθρωπιστικό, οικονομικό ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης δεν χωρούν, δεν αντέχονται άλλες απώλειες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook