Σε έναν απίστευτο αγώνα με πολύ ένταση και πάθος, η Τσεχία νίκησε και απέκλεισε από το Euro, με 1-0 την διοργανώτρια Πολωνία και πήρε την πρόκριση μαζί με την Ελλάδα που νίκησε την Ρωσία με το ίδιο σκορ στον άλλο αγώνα του Α\’ ομίλου, για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, οι Πολωνοί μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερο μέρος του.

Η ομάδα του Φράντσισεκ Σμούντα, είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Τσεχία άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε τον Τιτόν για πρώτη φορά στο 38ο λεπτό με τον Πλάσιλ.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και συνέχισε να πιέζει τους διοργανωτές του Euro.

Στο 72ο λεπτό, οι προσπάθειες τους επιβραβεύθηκαν, καθώς ο Γίρατσεκ με πολύ όμορφη ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τιτόν.

Ο Σμούντα προσπάθησε με αλλαγές που έκανε, να πιέσει την Τσεχία και το κατάφερε, με τους ποδοσφαιριστές του όμως να μην καταφέρνουν να στείλουν την «στρογγυλή θεά» στο «πλεκτό».

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Τσέχους να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Euro, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Πορτογαλία, Δανία και Ολλανδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook