Να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην Cosmote στις 3 και 4 Μαρτίου αλλά και η «συλλογική αποχή» που εξελίσσεται από τις 8 Μαρτίου ζητά με αγωγή που κατέθεσε συζητήθηκε την Τετάρτη στο Πρωτοδικείο η διοίκηση της εταιρείας.

Η Διοίκηση υποστηρίζει, όπως κατέθεσε η μάρτυράς της στο Δικαστήριο, ότι το Σωματείο Εργαζομένων επιχειρεί με συντονισμένη προσπάθεια να παρεμποδίσει την εργασία στην εταιρεία, είτε με την μορφή περιφρούρησης, είτε με την αποστολή μηνυμάτων που προτρέπουν ουσιαστικά σε σιωπηρή αποχή από τα καθήκοντα τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Διοίκησης υποστηρίζοντας πως το προσωπικό βρίσκεται κανονικά στους χώρους εργασίας, ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά και ότι γίνονται ενημερώσεις στους χώρους εργασίας για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην εταιρία μετά τις 120 απολύσεις συναδέλφων τους.

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκαναν η ΓΣΕΕ, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook