Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο Μεξικανός γενικός γραμματέας του Οργανισμού τόνισε ότι, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου.

«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί» υπογράμμισε ο κ. Γκουρία, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη Σύνοδο της G20.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όμως, η Μέρκελ είχε αποκλείσει κάθε διαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσης, τονίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Γκουρία επισήμανε ότι οι ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για παραμονή στην ευρωζώνη.

«Συνεπώς, δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα» πρόσθεσε.

«Εάν ο καθένας από τους υποψήφιους λέει ότι θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Πριν από ένα μήνα αναρωτιόμασταν: \’Τι θα γινόταν, αν;» τόνισε ο Γκουρία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η Ευρώπη διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά πρέπει «να συντονίσει καλύτερα» τις αποφάσεις της.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook